Blogtable: 2016 WMC Rotterdam

Prihodnji konec tedna je na sporedu letošnji World Magic Cup, ki bo potekal v Rotterdamu, na njem pa bo sodelovala tudi slovenska zasedba štirih igralcev. Tokrat sem za vas povprašal naše zastopnike o prihajajočem tekmovanju, s tem da nisem želel preveč v podrobnosti, ki bi lahko škodile naši izbrani vrsti. Torej, gremo kar k stvari!

Najprej čestitke za mesto v t.i. slovenski reprezentanci! Kakšni so občutki pred tako velikim tekmovanjem? Kakšna so pravzaprav vaša pričakovanja od 2016 WMC?

Anže Mlakar, zmagovalec WMCQ Slovenia #1: Po eni strani je nekaj treme, da ne bi razočaral soigralcev. Po drugi strani pa komaj čakam, saj vsi hvalijo WMC in je gotovo turnir najvišjega ranga, ki sem se ga kdaj udeležil. Mislim, da imamo realne možnosti za vsaj top32.

Jure Dervodel, zmagovalec WMCQ Slovenia #3: Hvala hvala. Občutki so enkratni. Ta naslov sem se trudil osvojiti že nekaj let. Spomnim se, da sva z legendarnim Bobijem za moj prvi WMCQ skupaj delala deck. Takrat sva naštudirala Jund titane za standard, bil sem blizu, kot še nekaj krat po tem v modernu. Tokrat pa mi je končno uspelo. Nimam prevelikih pričakovanj. Res bi si želel priti vsaj v day2. Veselim se igranja proti Pro-jem.

Kunič, zmagovalec WMCQ Slovenia #2: O, hvala! Občutki so pod nadzorom, pričakovanja pa skladna z dejstvom, da bo to moj drugi WMC (se ne hvalim, zgolj navajam).

Robin Dolar, kapetan reprezentance in Silver Pro: Hajp, tko kt pred večino večjih tekmovanj. Pr WMC je se dodaten efekt ker je sam enkrat na leto in pa team event, ki so vedno ful zabavni za igrt. Pričakovanja so nekje med day2 in top32; mislm, da če bi prsli med 32 (kjer se tut začnejo nagrade) bi bli kr zadovolni.

World Magic Cup

Kakšno je vaše mnenje o formatu Team Unified Modern Constructed?

Mlakar: Čuden format. Nikjer se ne ga ne igra. Poiščimo tri ustaljenene modern decke, ki se čim manj pokrivajo in nam čimbolj ustrezajo. Večina se bo odločila na tak način potem probaš še malo metagejmat glede na to. Komot bi bil format team modern. Nekaj ekip bi morda prišlo s 3x istim deckom, kar je slabo za coverage. Več pa bi jih prišlo z decki, katere najbolje poznajo. V tem ne vidim nič slabega.

Dervodel: Team Unified Modern Constructed? Zame kot modern igralca ne bi moglo biti bolje. Morda je le novo pravilo nekoliko neugodno. Sideboard bo veliko težje sestaviti za vse decke, kot če bi lahko določene karte dali v več sideboardov.
Zelo pa sem vesel, da se ne igra standard ali kaj drugega.

Kunič: Se mi zdi dobra ideja, vsekakor bolje, kot da bi vsi trije igrali enak deck. To, da so Standard nadomestili z Modernom (ker ni več Modern Pro Toura, so ga pač vtaknili sem), mi je tudi všečna poteza.

Dolar: Mal drugačen je kot unified standarda (ki je biu zadne par let), ker je u modernu velik dekov z linearnimi strategijami, ki ne rabjo istih kart, recimo burn, affinity, tron itd., in pa tut velik dekov na sploh, kar pomen da je več opcij. Men osebno modern ni nevemkok všeč, ker je sploh pr linearnih strategijah ogromno odvisn od tega kok dober sidebord maš prot specifičnem dekom (in tut potegnt jih morš); velik iger je zarad tega neinteraktivnih. Pa ker je affinity tok očiten choice za ta turnir bo verjetno velik hejta, kar je pa en glavnih problemov tega deka tko da pomoje ne bo tok dober.

Art by Ryan Yee.
Art by Ryan Yee.

Ste se kaj posebej pripravljali na ta dogodek (skupaj, posamično)?

Mlakar: Preigral sem veliko Kaladesh limiteda. Matral sem se z affinityjem. Veliko je bilo govora o kombinaciji deckov.

Dervodel: Malo mi je nerodno priznati, da se nisem imel veliko časa pripravljati na turnir. Mislim pa, če poznaš modern dovolj dobro, se ne moreš dodatno pripravljati. Z Dolarjem sva debatirala o možnostih in pristala na deckih, ki nam individualno najbolj ustrezajo, hkrati pa dosegla, da se karte ne prekrivajo. Mislim, da če igraš deck, ki ti ustreza, je vredno več kot pa da igraš “najboljšo kombinacijo”.

Kunič: O testiranjih pred samim turnirjem zaradi uhajanja informacij ne bi preveč govoril. Recimo le, da se lahko MAGIC velesilam pošteno tresejo hlače.

Dolar: Neki smo se pogovarjal po facebooku/skypu in individualno špilal ene deke. U sredo gremo u Rotterdam, tko da mamo tm še dva dni za se use zment, potestirat kkšne matchupe in nardit sidebord plane.

Recimo da bi lahko vzel kateri koli Modern deck, ne glede na Unified Modern Constructed, kateri deck bi si izbrali?

Mlakar: Affinity.

Art by Adam Rex.
Art by Adam Rex.

Dervodel: Težko vprašanje. Že nekaj časa se ukvarjam z home-brew junk company deckom. Želel sem doseči nekakšen value deck brez kombota z meliro. Deck se je za enkrat čudovito izkazal, nisem pa ga dovolj testiral zato bi na koncu raje vzel svojo drago Nahiri kontrolo.

Kunič: Ponovno, v interesu prikrivanja podatkov pred konkurenco na to vprašanje na tem mestu ne bi odgovoril.

Dolar: Najbol solid overall deka bi reku infect in bant eldrazi. Za infect je v tem formatu prednost, da bo samo en dek z lightning bolti (pa najbol efficient removal nasploh), pa tradicionalno je tut dobr proti drugim linearnim strategijam. Bant eldrazija nism nč igrou ampak po tem kar usi pravjo se sliš en od bolsih dekov u modernu, sploh Chalici pa Explosivi iz boarda. Je pa res da glede na raznolikost dekov u modernu ma metagamanje manšo vlogo kt recimo standard.

Art by James Paick.
Art by James Paick.

Za konec pa še malce napovedi: kako daleč pride Slovenija, in kateri narod bo kronan kot najboljši?

Mlakar: Day 3. Brazilci.

Dervodel: Upam, da nam uspe priti čim dlje. Drugače pa vsaj, da bomo igrali dobro predvsem pa je nujno dobro vzdušje. Po mojem mnenju so daleč najboljši Japonci.

Kunič: Zmagali bodo Poljaki ali pa ponovno Italijani, Slovenija bo pa čisto pri vrhu. Česa, pa ne povem.

Dolar: Za ns top 32 z lahkoto. Drugač pa niti nevem kere so druge ekipe. Americani pa japonci majo ponavad močne ekipe zarad močne konkurence znotraj drzave. (longshot) Špekulacijo za zmago pa loh dam nizozemski, k poznam tri od njihove ekipe in so usi dobri igralci.

Slovenija

Srečno, u got dis!

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply