Čas za spremembe

Minilo je leto dni in napočil je čas za spremembe pri treach.tv. Kakšne in kdaj boste lahko izvedeli, če boste še naprej spremljali vaš najljubši slovenski amaterski gaming blog. Glavna novost bo razširitev vsebine, ki jo bom pokrival na svojem blogu; ne bomo se več omejevali na ešport, kot smo se do sedaj, temveč se bom loteval tudi drugih tem; bodisi potovanja, športa, ali pa kaj tretjega – pustimo se presenetiti, še vedno pa bo poudarek na računalniški vsebini. Sedaj pa si poglejmo kaj vse smo dali skozi v tem letu dni, ki je bil bržkone izjemno zanimiv in pester, tako v ešportu kot tudi v mojem privatnem življenju. In prepričan sem, da pri vas ni bilo nič drugače.

Najprej bi se zahvalil vsem bralcem, rednim in občasnim, ki ste prebirali moje pisarije. Upam, da ste izvedeli kaj novega; ali pa da so vas moji prispevki vsaj kratkočasili za tistih nekaj minut na teden. Če ste se kadar koli nasmejali, ali pa le tiho prikimavali v ekran, potem sem zadovoljen. Od avgusta 2014 pa do danes (16. september) je mojo spletno stran obiskalo kar 143 uporabnikov, ne da bi kar koli objavil. Iskreno hvala, in oprostite za temo. Torej ..

    Best of Treach.tv

V slabem letu dni je spletno stran treach.tv obiskalo 6303 unikatnih uporabnikov, od tega je bilo 56,2% slovenskih obiskovalcev. Največ bralcev je pritegnil članek Starbuck’s Slovenian legacy, ki si ga je v enem samem dnevu prebralo čez 1000 unikatnih bralcev. Veliko zanimanja sta vzbudila tudi prispevka Igralec in Ekipa leta 2013, nato pa si po priljubljenosti zopet sledita članka o slovenskem Asu Starbuck-u: The big stage too big for Starbuck? ter DH Valencia: New foreigners’ hope? – kaj smo se naučili iz tega? Da se splača pisati v angleščini .. vendar to ne bo bojazen, kajti še naprej želim v prvi vrsti obveščati slovensko občinstvo, in ne tuje publike.

Sam sem najbolj užival v pisanju prispevkov serije Southeast Europe Power Rankings, ki so mi vzeli največ časa, saj je bilo potrebno raziskovati o manj poznanih igralcih in lokalnih tekmovanjih po Balkanu ter okolici. Mislim, da so prispevke dobro sprejeli tudi ljubitelji strategije StarCraft II v jugovzhodni Evropi. Ob priložnosti bom nadaljeval s to serijo člankov, vendar raje ne obljubljam ničesar.

Predvidevam, da so ob branju Treach’s Top5 & the Rest uživali tudi slovenski bralci, vendar si lahko predstavljate, da ni bilo ravno velikega učinka; slovenska StarCraft II scena je tako majhna, da se vsi poznamo, HearthStone skupnost pa se je izkazala za klasično slovensko sceno, kjer je objavljanje prispevkov širši množici težavno zaradi več različnih razlogov; prvi med njimi je razdrobljenost scene same.

sctop5

p1hs

Ponosen sem tudi na članek Santa’s present for Italian SC2 scene, ki sicer ni požel ne-vem-koliko zanimanja, a je nastal v podporo Vasacast-a, italjanskega energičnega komentatorja, ki me je navdušil s svojo energijo in zavzetostjo. Na nek način me spominja na našega Overja, slovenskega StarCraft II komentatorja, ki je prav tako vedno poln energije ter dobre volje.

Največ rednega dela pa so zahtevale tedenske reportaže SGL Report, ki sem jih vodil le prvo sezono lige SGL, nato pa sem nekako obupal, kajti bilo je res veliko dela za malo številčno publiko. Bi pa rad izpostavil, da je slovenska StarCraft II publika precej hvaležna – so dobri bralci, čeprav jih je sila malo.

Če izvzamemo pisanje, mi je bilo izredno zanimivo organizirati, komentirati in izpeljati Treach’s UT Party, na katerem se je 16 slovenskih igralcev pomerilo v streljačini Unreal Tournament. Če ste zadevo zamudili, si poglejte zaključni dogodek – finale med hankeyjem in lockpickom:

Če smo že pri tekmovanjih, je pošteno, da izpostavim, da so mi v veliko veselje tudi vsi projekti, ki jih izvajata naša Conn.Si in Team MiA. Keep up the good work!

Nič, se vidimo 27. septembra v Kiberpipi na ConnACT #1!

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply