ESWC Slovenia 2015 – konec prvih kvalifikacij

Po treh letih odsotnosti so slovenske kvalifikacije za Electronic Sports World Cup znova tu in že v polnem teku! Nazadnje smo t.i. ESWC Slovenia gostili leta 2011, ko sta na Otroškem Bazarju zmagala Evuser v StarCraft II in Rakitas v FIFA 2011 ter si prislužila mesto na ESWC Grand Finals 2011 v Parizu, kjer sta se pomerila v svetovni konkurenci.

ESWCLetos poteka ESWC Slovenia na malce drugačen način kot ponavadi, a zato nič manj zanimiv. Tekmovalci se preko lokalnih kvalifikacij v trgovinah Harvey Norman v Kopru, Ljubljani, Celju, Mariboru, Novem mestu in vnovič Ljubljani uvrstijo na finalni turnir, ki bo na sporedu v nedeljo, 4. Oktobra 2015, zopet v trgovini Harvey Norman v Ljubljani, zmagovalec slednjega pa si bo priboril čast zastopati Slovenijo na ESWC Grand Finals 2015, in sicer v igri FIFA16 na konzoli Xbox.

V tem trenutku je za nami že večina kvalifikacij, za končni seznam vseh finalistov pa čakamo le še na razplet v Novem mestu (dve mesti) in na ekskluzivnem Ljubljana Open, kjer bomo dobili še zadnje štiri finaliste.

ESWC Slovenia – Koper

Kjub skromni udeležbi je bilo tekmovanje v Kopru zanimivo, vse skupaj pa je potekalo hitro in v dobrem vzdušju. Na koncu je vsa pričakovanja za zmago izpolnil Elzan in kot prvi favorit brez večjih težav zmagal kvalifikacije ter si prislužil mesto v finalu. Drugi je bil Tadej, ki je med manj znanimi obrazi slovenske FIFA scene vzel pobudo in si izboril priložnost, da se poteguje za končno odličje.

eswc2015-koper

ESWC Slovenia – Ljubljana

V Ljubljani je med vsemi izstopal zarkokriko, ki je bil edini tekmovalec s preteklimi uspehi na tem turnirju, podobno kot Elzan v Kopru, in tudi zarko je uspel zmagati in se uvrstiti v finale, čeprav je imel nekaj težav s konkurenco na poti do prvega mesta na kvalifikacijah. Drugo in tretje mesto sta dosegla Marinko23 in Žiga Pančur, ki bosta svoje želela dokazati na velikem finalu.

eswc2015-ljubljana

ESWC Slovenia – Celje

V Celju ni bilo izrazitega favorita, med poznanimi je bil morda le tominho007, ki je po dobrih predstavah tudi slavil zmago celjskih kvalifikacij, nekaj težav pa je imel le z Enis Zornićem v četrtfinalu. Po drugi strani se je dovjak1996 moral potruditi bistveno več za uvrstitev v finale, a je kljub temu uspel prebiti led in si izboriti mesto v velikem finalu prihodnjo nedeljo.

eswc2015-celje

ESWC Slovenia – Maribor

Mariborske kvalifikacije so bile daleč najbolj konkurečne, z visoko udeležbo pa so Štajerci vnovič dokazali, da so najbolj resni in zagnani FIFA igralci na naših tleh. Med prijavljenimi je bilo kar nekaj znanih obrazov, med njimi tudi Amadej, Mido_1, Deycek, Excalibrus, PumaDrifter, Sardinho in qwertz_ee, a razplet favoritom ni bil naklonjen, saj se je v velike finale od naštetih uvrstil le Excalibrus, pa še ta po težki tekmi za tretje mesto, kjer je ugnal Deycka. Boj se je pričel že v skupinskem delu, kjer so klonili nekateri izkušenejši, četrtfinalni žreb pa je bil še bolj neusmiljen; srečala sta se Deycek in Amadej ter Excalibrus in Sardinho. Na koncu sta slavila Marjan “Repa” Repec in Marko “Kiro” Kiraj, manj znana in nadobudna igralca, ki sta si priigrala mesto v finalu preko najtežjih kvalifikacijah za letošnji ESWC do sedaj.

eswc-maribor

fifa16Jutri sta v Novem mestu možna dva scenarija; bodisi bo Harvey Norman pokal po šivih na račun tistih, ki se želijo ogniti Ljubljana Open, kjer se pričakuje težka konkurenca, ali pa ne bo pretirano oblegan, tako ali drugače pa bomo dobili dva nova finalista, ki se bosta potegovala za končno odličje v nedeljo. Vsekakor pa veseli novica, da bo organiziran prevoz iz Maribora s strani gamingHOUSE.

Ljubljana Open, ki bo na sporedu v soboto, je poslednji turnir pred nedeljskim finalom, na katerem se tekmovalci še lahko potegujejo za napredovanje v finale, zato se pričakuje kar precejno konkurenco, še posebej kar so na voljo kar štiri mesta, ki popeljejo igralce v finale. Naj zmaga najboljši. Se vidimo v Harvey Normanu!

Za konec vas vabim k ogledu krajše video vsebine, ki so jo pripravili pri gamingHOUSE:

Več informacij o ESWC kvalifikacijah pri nas lahko spremljajte ESWC Slovenija in gamingHOUSE na Facebooku!

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply