ESWC Slovenia 2015 zaključen

Preteklo nedeljo je bil na sporedu zaključni dogodek slovenskih kvalifikacij za ESWC 2015, ki je potekal v ljubljanskem Harvey Normanu, na velikem finalu pa je tekmovalo 16 (13) igralcev, ki so se borili za slavo, bogate nagrade in pot v Francijo na ESWC 2015. Vsi prisotni bi si težko želeli bolj zanimiv razplet, saj nam je tekmovanje ponudilo kar nekaj presenečenj in razočaranj preden smo le dobili končnega zmagovalca.

Vse skupaj se je pričelo že v skupinskem delu, kjer je bila ena skupina izenačena in je bilo potrebno ponovno odigrati to skupino, v kateri je bil tudi Elzan, ki je po začetnih manj prepričljivih predstavah stopnjeval formo vse do finala. V skupinskem delu je izpadel tudi Excalibrus, ki je bil eden bolj poznanih tekmovalcev na kvalifikacijah za letošnji ESWC.

Po drugi strani je do finala prišel tudi Deycek, sedaj že legenda slovenske FIFA scene in eden prvih uspešnejših igralcev pri nas, ter znova dokazal, da ga nikoli ne gre odpisati.

V končnici je vladala druga slika, tako Elzan kot tudi Deycek sta na osnovi znanja premagala svoje nasprotnike in se uvrstila v finale, v katerem sta se udarila legenda slovenske scene ter zelo izkušeni Deycek proti mlademu, nadobudnemu ter prodornemu Elzanu. V prvi igri je pobudo prevzel Deycek in premagal mlajšega kolega, ki je deloval dokaj živčno in izgubljeno. Nato pa je prišlo do preobrata, ki si ga ne bi zlahka zamislili; namesto da bi izkušeni Deycek zaključil zadevo, je po nekaj zgrešenih priložnostih v drugi igri prejel gol in nato še enega, in tedaj se je pričel preobrat, ko je Elzan izenačil in v zadnji odločilni igri prepričljivo premagal Deycka ter si priboril mesto na velikem finalu ESWC 2015, ki bo potekal od 28. oktobra do 1. novembra.

Skrajno desno Deycek, levo od njega stoji Elzan.
Skrajno desno Deycek, levo od njega zmagovalec Elzan.

Sedaj pa z velikim veseljem in pričakovanji čakamo na ESWC 2015, na katerem bo Slovenijo zastopal Elzan in se boril za bogate denarne nagrade ter prestiž. Kot zanimivost, do danes je bil na večjih mednarodnih tekmovanjih v seriji igre FIFA najuspešnejši Deycek, ki je na WCG 2007 dosegel 17. – 32. mesto, zadnji legionar pa je bil Rakitas, ki se je kot slovenski zastopnik udeležil ESWC 2011, vendar ni uspel priti ven iz skupin.

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply