HearthStone Top5 & the Rest: Februar 2014

 p1hs

Lepo pozdravljeni pri branju HearthStone Top5 & the Rest, nove serije člankov, ki jih bom za slovensko HearthStone skupnost objavljal enkrat mesečno na Treach.tv. Vsak mesec si bomo skupaj pogledali, kaj se je dogajalo na slovenski sceni, in kateri igralci so bili v tem času najuspešnejši. V februarju je najprej potekal Slovenia HearthStone #2 Beta Online Turnir, nato pa je bil na sporedu še Radioactive LAN #3, ki je bil prvi slovenski LAN turnir v HearthStone, medtem pa je nekaj Slovencev nastopalo tudi na mednarodnih tekmovanjih. Sedaj pa se brez nadaljnih zadržkov lotimo Top5 lestvice!

Top5 of the Month

5. Grimmjow (Team MiA) – S solidnim četrtim mestom na drugem slovenskem beta turnirju si je Grimmjow utrl pot med opaznejše slovenske HS igralce, uspešni nastopi na tujih tekmovanjih ter preboj v Legendary rank pa sta pripomogla k razpoznavnosti Grimmjowa tudi izven meja Slovenije. Kljub temu pa se bivši StarCraft2 igralec komaj drži na petem mestu, saj nikakor ne uspe ponoviti uspehov iz mednarodnih tekmovanj na domačih turnirjih, ki pa imajo določeno težo pri naši Top5 lestvici. V vsakem primeru bomo v prihodnje nadobudno spremljali Grimmjowa, ki je bržkone eden najbolj zanimivih slovenskih HearthStone streamerjev.

4. Pajo – Pajo je eden tistih, ki ga nikoli ne gre odpisati. Na slovenskem open beta tekmovanju je kaj hitro padel v lower bracket, a nato uspešno premagoval nasprotnike in turnir zaključil na 5.-6. mestu. Podobno se mu je zgodilo tudi na Radioactive LAN #3, kjer je že v prvem krogu izgubil in se nato boril na vse ali nič v lower brackets, na koncu pa je bil celo tretji, na poti do brona pa je premagal tudi sasTa. Pri  igralcih, kot je Pajo, znajo izkušnje še dodatno izboljšati njihovo igro, zato bomo v prihodnje vedno bolj pozorni na Pajota, ki čaka na svoj trenutek.

3. sasT (Team MiA) – sasT je eden prvih slovenskih HearthStone igralcev, ki so prišli v Legendary rank, zmagal pa je tudi drugo slovensko HearthStone tekmovanje (intervju), zato ni nič čudnega, da se nahaja na tretjem mestu. Na Radioactive LAN #3, kjer smo bili priča mnogim presenečenjem, je sasT še nekako ohranil stik z vrhom, saj je končal na 5.-6. mestu, a prizvok zmage na slovenskem spletnem tekmovanju še vedno ostaja, in sasT še naprej velja za enega najboljših in  najbolj konstantnih slovenskih igralcev, ki ima tudi nekaj manjših uspehov na mednarodnih tekmovanjih.

2. Freck – Podobno kot Pajo je tudi Freck eden tistih, ki so na Slovenia HS #2 beta turnirju pokazali največ želje in se borili od začetka pa do konca, in prav Pajo je bil tisti, ki ga je takrat premagal in izločil iz tekmovanja. A Frecku ni bilo treba čakati dolgo, da je dobil priložnost za maščevanje, ki jo je tudi izkoristil na Radioactive LAN #3, ko je bil boljši od Pajota v lower bracket finalih in se tako uvrstil v finale, kar je zagotovo velik uspeh zanj. V prihodnje bo Freck definitivno iskal zlato, in kmalu bomo videli, če je srebro iz Radioactive LANa ponovljiv (prekosljiv) uspeh.

1. zaephyr (Team MiA) – Redko kdo bi pred Radioactive LAN #3 med kandidate za končno zmago uvrstil zaephyrja, čeprav je eden najbolj izkušenih in uspešnih slovenskih gamerjev na sceni, a njegov spodrsljaj na tekmovanju Slovenia HS #2 beta je očitno imel preveliko težo, da bi ga igralci in scena prepoznala za favorita. Kljub temu pa je dokazal, da hitrost in leta niso pomembna pri igri HearthStone, in se po zmagi na Radioactive LAN #3 izstrelil na mesto neuradnega slovenskega HearthStone prvaka, na HearthStone.si pa so objavili tudi intervju z zaephyrjem. V vsakem primeru si je zmagovalec prvega slovenskega LAN tekmovanja prislužil prvo mesto v mesecu februarju. Za prihodnji mesec pa se pustimo presenetiti!

S pričetkom slovenske HearthStone lige nas čaka zelo zanimiv marec, govori pa se že o naslednjem LAN dogodku v Sloveniji… v vsakem primeru smo lahko veseli, da se tako veliko dogaja na slovenski HearthStone sceni! V kratkem pričakujemo tudi objavo slovenskega HearthStone ELO ratinga na LexiConnu, za več informacij glede tega pa spremljajte Conn.Si! S tem zaključujem seznam Top5 slovenskih igralcev v februarju! Pridružite se mi naslednji mesec, ko bomo skupaj pogledali Top5 meseca marca, do takrat pa lahko spremljate avtorja tega prispevka na Facebooku!

Comments

comments