Korak za korakom: HearthStone na naših tleh

Po več kot ducat slovenskih HearthStone tekmovanjih, uspehoma Buksne in zaephyrja na DreamHack Bucharest 2014 ter sodelovanja ekipe MiA na TaKe.TV Gentlemen Cup smo težko pričakovali naslednji korak za slovensko sceno, in glej ga zlomka, ni trajalo dolgo, da je v ospredje stopil Mlasic iz ekipe Dactylion, ko se je preko kvalifikacij uvrstil na Viagame House Cup na Švedskem, kjer se bo med 10. in 12. oktobrom v družbi slavnih igralcev boril za svoj delež bogatega nagradnega sklada v višini $20.000. Včeraj so bile za omenjeni turnir izžrebane skupine in slovenski adut se je znašel v skupini C s Faramirjem, priljubljenim Kolentom in zloglasnim Reynadom, ki ima bržkone slabe spomine na slovenske igralce, saj ga je iz DreamHack Bucharest 2014 izločil prav Buksna.

Medtem pa se je preteklo soboto, 27. septembra 2014, v ljubljanski Kiberpipi odvijalo tekmovanje ConnACT #1, na katerem se je pomerilo 15 slovenskih igralcev in en srbski zastopnik, ki so pozno v noč merili svoje moči za čast, slavo in nenazadnje tudi nagrade. Uradno objavo po tekmovanju si lahko preberete na spletni strani Conn.Si, na Facebooku pa je bila objavljena tudi pestra galerija slik. Če strnemo, sta bila pred turnirjem prve dva favorita zaephyr in Freck, ki pa je bil nepričakovano izločen s strani Jaayja že v četrtfinalu. Na koncu sta se v velikem finalu pomerila slasher iz Srbije in zaephyr, slednji pa je uspel ostati bolj zbran ter tako k svojemu seznamu lovorik dodal še eno zlato.

10269528_399936946820276_5902947088653628247_n

Iz leve proti desni: Jaay, slasher in zaephyr. Photo courtesy of Conn.Si.

Tiste, ki ste zamudili dogajanje, vabim k ogledu celotnega dogodka, ki jih slike pač ne morejo prikazati. Če bi se pa radi le nasmejali in poslušali vzklike publike ob neverjetnih akcijah, ki jih lahko ponudi le HearthStone, potem vam priporočam ogled naslednjih dveh vrhuncev dneva/večera ..

Epic. Priceless. A najbolj pomembno je, da se nekaj dogaja na slovenski HearthStone sceni, prav tako pa nas lahko veseli dejstvo, da se Kiberpipa očitno vrača v vode ešporta ..

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply