Po svetu in spletu: NBA, pošta in več

Po svetu in spletu je nova serija prispevkov, v katerih bomo pregledali dogajanje našega sveta skozi moje oči, s poudarkom na Sloveniji, športu in elektronski športu. Ponavadi se bomo dotaknili tudi izbranih svetovnih zanimivosti, a obljubim, da se bom izogibal političnih tem – pustimo te neumnosti tistim, ki so za neumnosti plačani.

NBA bo testiral 44-minut dolgo tekmo

Ta teden je organizacija lige NBA objavila zanimivo novico, da bodo 19. oktobra 2014 testirali 44 minut dolgo pripravljalno tekmo med ekipama Brooklyn Nets in Boston Celtics.

“At our recent coaches’ meeting, we had a discussion about the length of our games, and it was suggested that we consider experimenting with a shorter format,” said NBA President, Basketball Operations Rod Thorn. “After consulting with our Competition Committee, we agreed to allow the Nets and Celtics to play a 44-minute preseason game in order to give us some preliminary data that will help us to further analyze game-time lengths.”

Vse lepo in prav; pri NBA so končno dojeli, da gledanje dve in pol urnih tekem, ki se vlečejo v nedogled, gledalce bolj ali manj dolgočasi. Spet drugi trdijo, da leži razlog za razmišljanje o krajšanju igralnega časa predvsem v skrbi za zdravje igralcev, ki so podvrženi hudim telesnim naporom tekom dolge in naporne sezone lige NBA. Morda pa se želi NBA počasi približati evropski košarki (FIBA) v stilu Meet me halfway (v Evropi se namreč igra 40 minut). A verjetno temu ni tako.

nba

Branje priljubljenega Blogtable prispevka na to temo (What are your initial thoughts on a 44-minute game? What’s good? What’s bad? And what do you think of the chances of this ever being adopted?) mi je polepšalo dan, še posebej zato, ker so nekateri sodelujoči izpostavili pravi, največji problem dolgih tekem; to je preveliko število time-outov, predolgi time-outi, in predvsem PREVEČ REKLAM. Davide Chinellato (NBA Italy) je po mojem zadel bistvo: “Fans want less ads when watching a game on TV, not less time of their favorite star on the court.” Za celoten prispevek Blogtable: Take a minute (or four) obiščite to stran.

Steve Nash (zopet) s poškodovanim hrbtom

Legendarni Steve Nash, ki je preživel svoja najboljša leta pri Dallas Mavericks in Phoenix Suns, kjer je bil nekaj časa tudi nekakšen mentor našega Gorana Dragića (ter bil dvakrat izbran za MVP rednega dela lige NBA), je pri svojih 40. letih še vedno na parketu, oziroma se tja počasi vrača potem, ko je lansko leto odigral skromnih 15 tekem zarad različnih poškodb.

Source: Getty Images
Source: Getty Images

Žalostno, a resnično; zaradi težav s hrbtom, ki si ga je poškodoval pri prenašanju torb, je spet izpustil priprave.

EL SEGUNDO, Calif. (AP) — Los Angeles Lakers guard Steve Nash has missed his third straight practice after injuring his back while carrying bags.

Coach Byron Scott said Nash had “a little bit of a setback” earlier Wednesday while carrying bags.

Scott says Nash “heard a twinge” in his back, and the coach suspected it was a back spasm. The Lakers don’t know how long the two-time NBA MVP will be out of action.

With all due respect, morda pa je le napočil čas, da se Captain Canada počasi upokoji. S tem bo NBA in tudi svetovna košarka gotovo izgubila enega najbolj priljubljenih playmakerjev v moderni zgodovini košarke, ki bo večno zapisan med najuspešnejše igralce v ligi NBA, a po 18 sezonah in 1337 odigranih tekmah je za 40 let starega mojstra, ki velja za najbolj natančnega izvajalca prostih metov v zgodovini te prestižne lige (90.42%), najbrž dovolj. Mogoče bi ga lahko povabili k nam, da bi igralce Uniona Olimpije naučil metati proste mete.

Španska pošta in poštna služba

Spain_postNa kratko in jedrnato: če se le lahko, se izognite naročanju pošiljk iz Španije. Odkar kupujem in prodajam Magic the Gathering karte, še nisem doživel česa takega. Nekemu Špancu sem poslal pošto v soboto in pošta je prispela na naslov v sredo, po neverjetnih štirih dnevih. Od drugega Španca, ki mi je poslal paket dveh kart, pa je pošiljka potrebovala kar 17 dni. Adejnehi. Siesta amigo!

Odpovedana dva slovenska gaming dogodka

V tem tednu sta bila odpovedana kar dva slovenska gaming dogodka, in sicer najprej ogled finala League of Legends World Championship s strani spid.si, nato pa še Conn.Si Dota2 Massacre X. Škodljivo, sebično ali ne, tak je život in takšno je stanje slovenskega elektronskega športa. En čez drugega, vsak zase.

Ostanite z menoj, pa en lep pozdrav do naslednjič!

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply