SC2 Top5 & the Rest: April 2013

Minil je (slab) mesec dni odkar je bil prvič napisan treach’s Top5 in napočil je čas za aprilski treach’s top 5 & the rest. Za predebatirati bo veliko, saj se je na slovenski sceni v preteklem mesecu zgodilo marsikaj, od MiA Invitational 1, Killer Bee Cup nadaljevanja, Conn.Si HotS Massacre #2 pa do hrvaške lige CSL Season 5, za nekatere (khm Starbuck khm) pa so bile na sporedu še WCS kvalifikacije ter Conn.Si Arena Season 2, ne gre pa brez vedno zanimivega in sočnega ELO-ta.Torej, če gremo kar na delo …

Top5 of the Month

5. Pajack: Vem da je to moj blog in jasno je da bo bias, ampak dejansko sem imel velike težave s tem petim mestom. Pajack kaže določeno mero konstantnosti, v škodo mu je le poraz proti Overju na drugem HotS Massacru, četudi z rezultatom 1 proti 2 v zloglasnem ZvZju. Po drugi strani pa sta ga na MiA Invitational 1 premagala le srbski Protoss ZeRRoX in VonComet, kar ni nič presenetljivega. Žal ne nastopa na Killer Bee tekmovanju, tako da manjka nek vzorec za našega petega v aprilu 2013, zaenkrat pa deluje tudi dokaj prepričljivo na internih igrah ekipe MiA in se približuje nazivu tretjega Zerg igralca v Sloveniji, kar je večji uspeh kot se sliši (Starbuck, eonus), na poti do tja pa mu stojita TheForte in Deumos.

4. šibica: Dolgo smo čakali in neposled le dočakali šibico v akciji. Na Killer Bee Cup trenutno kraljuje na vrhu skupine C in preboj med 16 najboljših mu ne more uiti. Po drugi strani je bil tudi edini član ekipe MiA ki je proti hrvaškemu sfc na prijateljskem all kill team matchu dobil game. Na koncu pa še dejstvo da je zaključil peto sezono lige CSL kot drugo najvišje uvrščeni Slovenec z reultatom 5 – 2 v drugi ligi, in nekako pridemo do zaključka, da ga ne moremo prezreti kljub izostanku od Massacra in MiA Invitational 1 tekmovanja. Po drugi strani pa kaže nekaj ranljivih točk, predvsem njegov PvT in nagnjenost h kratkim igram. Vsekakor bo moral še naprej dobro igrati na vseh tekmovanjih če želi do naslova boss tossa Slovenije in ostati med Top5.

3. yohan: Vedno aktivni in precej uspešni yohan si je po zmagi na Conn.Si HotS Massacre #2 zagotovil mesto na aprilskem Top5, s solidno predstavo na Killer Bee Cup (2 – 0, skupina B), CSL Season 5 (top5 v B ligi) in MiA Invitational 1 tekmovanju (izgubil le proti Deny-ju iz Hrvaške in Starbucku) pa je le še potrdil svojo trenutno formo in dokazal da velja za nevarnega in agresivno naravnanega igralca. Čakamo na dvoboj dveh najprodornejših Protossov (.. šibica …), do takrat pa ne bi rad delil naslova boss tossa ne enemu ne drugemu. Je pa res da je yohan neuradni slovenski podprvak že nekaj časa in ta naziv tudi uspešno brani.

2. VonComet: Trenutno najmočnejši slovenski Terran VonComet je v preteklih dneh dokazal da si zasluži mesto med top5. Zaenkrat z eno zmago in brez poraza stoji na drugem mestu v skupini F na Killer Bee tekmovanju, medtem ko je top4 uvrstitev na MiA Invitational 1 s tremi zmagami proti slovenskim igralcem in porazoma proti GrayWardenu iz Srbije ter Starbucku dober uspeh, postal pa je tudi član ekipe MiA. Kmalu bomo videli kje zares stoji, zaenkrat pa še ni izgubil proti drugemu slovenskemu igralcu kot Starbucku.

1. Starbuck: Top8 na WCS Europe kvalifikacijah, prvi v A ligi CSL Season 5, zmagovalec MiA Invitational 1 in zaenkrat še neporažen (na slovenskih tekmovanjih) Starbuck je še naprej edini Grandmaster pri nas in definitivno najboljši slovenski StarCraft II igralec. Šel bi tako daleč, da bi znal premagati VonCometa in eonusa v TvT in TvZ, ki nekako veljata za sicer najboljša Slovenca v svojih rasah (eonus še nedokazano). Ni drugega dodati kot pa svaka čast, gl hf in owni še naprej!

Ikarov padec

TheForte: Njegov položaj na Killer Bee Cup-u še vedno ni razjasnjen, prav tako se prvi slovenski neuradni prvak ni udeležil MiA Invitational 1 turnirja, za konec pa je še izpadel iz druge sezone Arene po prvem skupinskem delu (četudi v presneto za-j konkurenci). V prid mu hodi drugo mesto na HotS Massacre #2, kjer pa je izgubil proti yohanu v samem finalu. Res pa je, da aktivno sodeluje na raznovrstnih MiA dogodkih, od bootcampa do prijatejskih team matchov, ko mu le dopusti čas. Več o njegovi usodi bo znano po razpletu 3-way-tie situacije v skupini D na Killer Beeju, v vsakem primeru pa bo ob nadaljnjem igranju na takem nivoju kot sedaj prej ali slej nazaj med top5 (Massacre … prvi in drugo mesto).

Morgosh: Po relativno dobrem nastopu na Conn.Si HotS Massacre #1 še prejšnji mesec je Morgosh praktično izginil iz scene, zato tudi ni razloga da ne bi izginil iz top5. Le na njemu je če se bo še udeležil kakšnega turnirja, ali pa bo počasi padal (po ELO lestvici). Vsekakor pa se tudi pri njemu želimo videti povratek na tekmovalno sceno.

Za mišji rep…

TheForte: Glej Ikarov padec. Sicer pa je za las za Pajackom, ki je kot kaže malce bolj konstanten, a vseeno sem se stežka odločil med njima. Na koncu je prevladal vpliv MiA Invitational tekmovanja, na katerem se je Pajack uvrstil med top8 v družbi Starbucka, yohana in VonCometa, ki ga je tudi izločil v četrtfinalu.

SimKe: Izkušeni slovenski Terran kljub manjšemu številu odigranih iger kaže dobro formo in je definitivno zrel za top5, če bi se le udeležil še kakega od tekmovanj poleg Killer Beeja, na katerem je kot prvi v skupini E že v osmini finala.

Sup?

eonus: “Ladder warrior“, kot je sam dejal zase, je pravzaprav kar v redu vzdevek zanj. V resnici pa mislim da mu vsi želimo da pride v GM, ampak prav tako (če ne celo bolj) si pa želimo, da nastopa na tekmovanjih. Kdo le si ne želi videti eonusa v ZvT in ZvP proti VonCometu in šibici? Kaj šele ZvZ rematch proti Starbucku? Pretty please?

JoZhA: Počasi bom lahko tudi neuradno obupal..

Deumos: Na Killer Bee Cupu mu kaže precej dobro, vendar je to na žalost edino tekmovanje na katerem sodeluje. Ne uide nam pa ZvT proti VonCometu, ki nam bo šele pokazal kje pravzaprav Deumos stoji.

Andre: Dota2? UT?

Targma: Kmalu…

Morgosh: Glej Ikarov padec. Where r u?

Player of the Month …

Timogrozni: Timogrozni si zasluži naziv igralca meseca (v resnici si ga vedno Starbuck, ampak da bo malce bolj pestro) po 3 – 0 zmagi nad Overjem na Cage Fightu, ob temu pa si je tudi zaslužil nagrado €10!

 

To je to za mesec April, vesel 1. maj in še naprej spremljajte Conn.Si in slovensko gaming sceno!

Comments

comments