SC2 Top5 & the Rest: Februar 2014

sctop5

Zaradi današnjega 2014 Conn.Si SC2 Massacre 2 sem bil primoran kar se da hitro napisati februarski Top5 & the Rest, ki ga sedaj z velikim veseljem tudi objavljam. Torej, lotimo se dela in poglejmo, kdo kje stoji ..

5. Zicon_small Reach (/) – Novinec na Top5 lestvici, Reach, si je to mesto priboril z odličnim nastopom na MiA Invitational 4, kjer je malce presenetljivo a zasluženo zaključil na četrtem mestu, kar je njegov največji uspeh do sedaj. Poraz Reacha proti Erikusu v drugi diviziji lige SGL mu oprostimo, saj se nam je oddolžil z nepričakovano zmago nad VonCometom v četrtfinalu tekmovanja MiA Invitational 4. V vsakem primeru pa bomo v prihodnje bolj pozorni na Reacha, novega člana ekipe Team MiA, ki bo bržkone želel ostati med Top5.

4. Zicon_small Evuser (2) – Po uspešnem januarju je Evuserjeva forma padla, a kljub temu z lahkoto ostaja med najboljšimi petimi. V ligi SGL se zaenkrat še drži na vrhu, saj si po številu zmag delita prvo mesto s Starbuckom, a sta bili njegovi predstavi na EPG SC2 Balkan Championship Slovenia in MiA Invitational 4 malce zaskrbujoči. Porazi proti DeLuxu, VonCometu in Killerfive načeloma niso nič hudega, razen če se vrstijo eden za drugim, kot je bilo pri Evuserju. Tretje mesto na MiA Invitational 4 ne more biti slabo, tudi če veljaš za enega od favoritov za prvo mesto, a bron na MiA Invitational in hiter izpad iz slovenskih EPG Balkan Championship kvalifikacij bosta Evuserju definitivno pustila grenak priokus, vsaj dokler spet ne zmaga turnirja.

3. Picon_small DeLuxE (/) – Mladi Protoss igralec, ki je nedavno zapustil PwS in se pridružil ekipi Team MiA, se po enomesečni hibrnaciji vrača med najboljših pet. Čeprav je DeLuxE dokaj neprepričljiv v prvi diviziji lige SGL, je dokazal svojo veljavo na kvalifikacijah za EPG SC2 Balkan Championship in MiA Invitational 4, obe tekmovanji pa je končal na drugem mestu ter si med drugim priboril tudi sodelovanje na prihajajočem EPG Balkan Championship. V vsakem primeru bomo pozorno spremljali mladega Protoss igralca, ki še naprej velja za slovenskega BossTossa.

2. Ticon_small Killerfive (5) – Dolgo smo čakali na trenutek, ko bo Killerfive eksplodiral, in končno se je to tudi zgodilo! Ne le, da se Killerfive več kot solidno drži v prvi polovici prve divizije lige SGL, temveč je dejansko raztural na MiA Invitational 4 in prvič zmagal večje slovensko StarCraft2 tekmovanje, za kratek čas pa si je priboril tudi naziv neuradnega slovenskega prvaka. Pred tem je nastopal tudi na EPG BC kvalifikacijah, kjer pa je po zmagi nad Deumosom bil primoran priznati premoč Starbucka in VonCometa, a izgubiti proti omenjeni dvojici ni nobena sramota. V prihodnje lahko od Killerfivea pričakujemo marsikaj, kako visoko se lahko povzdigne pa bo odvisno od sreče, talenta, volje, in treninga, treninga in še malo treninga.

1. Zicon_small Starbuck (1) – Starbuck ostaja nedotakljiv za slovensko konkurenco, in čeprav mu je indigo skrivil las z 2 proti 1 zmago v ligi SGL, to še ne pomeni, da je razlika med slovenskim Asom in ostalimi slovenskimi StarCraft2 igralci kaj manjša… Starbuck se je kot prvi preko slovenskih kvalifikacij uvrstil na EPG SC2 Balkan Championship, poleg tega pa je na dobri poti, da še drugič zmaga prvo divizijo lige SGL (kjer nastopa kot Protoss). Prihodnji četrtek bo vsa pozornost usmerjena v WCS Europe Premier League, saj bomo priča nastopu Starbucka v skupini H, kjer se bo skupaj z igralci MMA, Welmu in NightEnD boril za prvi dve mesti v skupini, ki peljeta v naslednji krog tekmovanja – pridite in podprite Starbucka na BarCraftu!

Ikarov padec

Zicon_small Deumos (3) – Deumos je dolgo zdržal na Top5 lestvici, in z izjemo lige SGL, v kateri še naprej nastopa dobro, so njegovi nedavni rezultati zaskrbujoči. Na slovenskih EPG SC2 BC kvalifikacijah je izgubil proti Killerfivu, po zmagi nad TheFortetom v lower bracket pa ga je iz tekmovanja izločil Evuser. Podobno je bilo tudi na MiA Invitational 4, kjer ga je že v skupinskem delu dvakrat porazil Targma ter končal Deumosove želje po končnici. Deumos bo, če želi nazaj med top5, moral priti nazaj v staro formo, ko je veljal za enega najbolj nevarnih SC2 igralcev v Sloveniji.

Ticon_small VonComet (4) – Izkušeni Terran VonComet je bil poleg Starbucka edini, ki se je vse od marca 2013 nahajal med Top5, kar je zagotovo svojevrsten uspeh. Če je januar simboliziral padec VonCometove forme, potem je sodeč po uspehih februar krizni mesec. V ligi SGL se VonComet še nekako drži na sredini prve divizije, in čeprav je za las zgrešil drugo mesto na slovenskih kvalifikacijah za EPG SC2 Balkan Championship, nas je njegova slaba predstava na LAN tekmovanju MiA Invitational 4 razočarala do te mere, da je izgubil mesto med Top5 Slovencev. Prepričani smo lahko, da VonComet še ni rekel zadnje, in da bomo kmalu priča povratku enega najbolj poznanih in dolgoletnih StarCraft2 igralcev pri nas.

Going up?

Zicon_small Pajack – Pajacka sem omenjal že prejšnji mesec, in sedaj, ko je zopet (na polno) aktiven, ga moram omeniti tudi tokrat. Zaradi pomanjkanja časa je Pajack izpustil EPG kvalifikacije, vendar se je uspel udeležiti MiA Invitational 4, kjer je po porazu proti DeLuxu skupinski del končal kot drugi, žreb oziroma izbor skupin pa ga je v četrtfinalu nekoliko nesrečno poparil z Evuserjem, sicer sem prepričan, da bi Pajack lahko posegel po višjih mestih. Kmalu bomo videli v kakšni formi je pravzaprav Pajack, in če se bo uspel vrniti med slovenskih Top5, kjer je bil vse od marca do avgusta 2013. V vsakem primeru pa je prvi kandidat za osvojitev druge divizije lige SGL, kjer trenutno še ne pozna poraza.

Zicon_small Littlemouse, Picon_small Erikus, Picon_small HeisenBerg – Za spremembno bomo izpostavili tri nadobudne igralce, ki so kljub mali verjetnosti za uspeh prišli na MiA Invitational 4, odigrali vse igre in tako ali drugače sodelovali pri oblikovanju slovenske SC2 scene, in že zaradi tega si zaslužijo biti izpostavljeni. Resnici na ljubo pa je najbolj impresivno to, da se omenjena trojica kljub manjšemu številu odigranih iger in drugačnemu pristopu k StarCraft2 več kot uspešno kosa s preostalimi, dlje prisotnimi igralci. Osebno z velikim pričakovanjem čakam in opazujem napredovanje omenjenih treh igralcev, ki bi znali kaj kmalu mešati štrene na slovenski SC2 sceni.

Player of the Month

Naziv PotM meseca februarja si je z zmago na MiA Invitational 4 prislužil Killerfive, ki je prevzel naziv najboljšega slovenskega Terran igralca, v prihodnje pa bo definitivno ciljal na še več tovrstnih uspehov.

Comments

comments