SC2 Top5 & the Rest: Julij 2013

Pa smo spet tu! Začetek meseca pomeni nov prispevek v seriji treach’s SC2 Top5 & the Rest, in lahko trdim da je julijski doprinesel marsikatere spremembe na slovenski SC2 ranking lestvici. Killer Bee Cup se je končal, na sporedu sta bili 2 Massacre tekmovanji, odvijal pa se je tudi PwS Invitational II, tako da materiala za debatirati ne manjka. Pa kar začnimo!

Top5 of the Month

5. Dreyan (/): Končno imamo novega BossTossa Slovenije, in po drugem mestu na PwS Invitational II je dokazal, da je izjemno nevaren in neugoden nasprotnik. Že nekaj časa je kazalo na njegov breakthrough, in uvrstitev Dreyana med top5 ne bi smelo biti večje presenečenje. Na Conn.Si Massacre #4 je sicer izpadel v Round of 6, in to proti Pajacku, ki pa ga je premagal v polfinalu tekmovanja PwS Invitational II, a LAN > online.

4. Pajack (2): Morda res, da je Pajack izgubil na konstantnosti, a njegove rezultate pač ne moremo spregledati. Tretje mesto na PwS Invitational II, in dvakrat Top4 na Massacre tekmovanjih je definitivno OK, in četudi je predal polfinalni dvoboj Massacre #5 proti Evuserju kaže relativno dobro formo in še naprej velja za enega nevarnejših slovenskih SC2 igralcev. Če ne drugega pa smo dobili novo rivalstvo med do sedaj omenjenima igralcema.

3. Deumos (/): Dobrodošel med slovensko SC2 smetano, Deumos. Enjoy your stay. ELO pravi, da je naš Zerg igralec drugi v Sloveniji (je tudi trenutni podprvak ..), in rezultati to tudi dokazujejo, manjka mu le udeležba na PwS Invitational II, ki ima kot LAN večjo težo kot spletna tekmovanja. Do tega trenutka sta samo 2 slovenska igralca, ki sta ga premagala v best-of-three seriji, in to sta VonComet in Starbuck (oba na Killer Bee tekmovanju). Zmagal je 4. in 5. Conn.Si Massacre, končal Killer Bee Cup kot tretji, v tekmi predsezone lige OMGL pa je lastnoročno premagal ekipo KRNA, zanesljivo in dobro igro pa je pokazal tudi na preostalih ekipnih igrah klana MiA. Velika škoda da Deumos ne gre na Offblast, kjer bi lahko še naprej nadaljeval svoj pohod na slovenski sceni. Pa drugič!

2. VonComet (5): Po obupnem juniju za njegove standarde je VonKomot končno prišel na svoj račun in dokaj prepričljivo premagal konkurenco na PwS Invitational II ter si prislužil zlato odličje (in mesto na SteelSeries Arena Season 3), kar je dovolj za njegov skok med najboljših 3. Dejstvo da je skupaj s Starbuckom edini krvnik Deumosa ga še ohranja nad njem, četudi bi javnost zopet rada videla ta dvoboj. LAN monster ali ne, v vsakem primeru skupaj z Zerg igralcema (Deumos in Starbuck) tvori elitno trojico slovenske SC2 scene. Priložnosti za dokazovanje ne bo manjkalo, saj bo VonComet prisoten na Offblast 2013, tako da ga bomo kmalu videli v akciji.

1. Starbuck (1): Bonjwa Slovenije in slovenski as sta le dva izmed vzdevkov, ki ju uporabljam za najboljšega slovenskega SC2 igralca, ki je tudi ‘novopečeni’ član ekipe MiA. Uvrstitev na 2013 WCS Season 2 Europe Challenger League, ownanje Geniusa na poti in prvo mesto na CM Storm Go4SC2 Cup #299 je več kot dovolj da mladi Ljubljančan ohrani svoj položaj kot prvi. A če k temu dodamo še odlično predstavo na RaidCall ESL Euro Series Summer 2013 kvalifikacijah, kjer je skupaj s soigralcema CheeseKing in RiSK popeljal ekipo MiA med elito na sam EES Summer 2013, potem bo kot kaže kar do nadaljnega ostal number uno. V resnici pa bi bilo dovolj že dejstvo, da ga ni Slovenca, ki bi ga uradno premagal. Next stop: Dreamhack? Go Go Go!

Ikarov padec

Targma (4): Po sanjskem povratku na sceno je forma Targme padla. Po eni strani ni sodeloval na nobenem Conn.Si Massacru, a ima njegova uvrstitev na PwS Invitational II dovolj teže, da mu ‘požge krila‘ in ga ‘strmoglavi v morje‘. Vsi vemo, da je Targma sposoben več od tega, kar je zaenkrat pokazal, a brez treniranja ne bo prišel na pota stare slave. V vsakem primeru bo kmalu imel priložnost se pokazati na Offblast 2013, kamor se je prijavil in tudi potrdil udeležbo. Pustimo se presenetiti.

Evuser (3): Evuser je eden izmed dveh igralcev, ki sem ju le stežka spustil iz Top5 (kdo je drugi? Beri dalje), a druge izbire nekako nisem imel. Podobno kot Targma je Evuser presenetil z zmago na Massacre #3 še v juniju, potem pa je prišel PwS Invitational II in baaam!, 0 – 4 v mapah definitivno ni spodbudno. Za razliko od kolega-Terrana je Evuser uspešno nastopil na naslednjih dveh Conn.Si Massacre tekmovanjih, ki ju je zaključil na drugem mestu, a njegova zmaga nad Pajackom v polfinalu na peti ediciji Massacra ni bila zaključena s tretjo mapo, temveč je odločalo pomanjkanje časa. V vsakem primeru pa Evuser ostaja eden izmed bolj prodornih in aktivnih igralcev pri nas, tako da bo njegova odsotnost iz Offblast SC2 tekmovanja manjši minus za celotno sceno in tekmovanje (ffs LoL …).

Sup?

indigo: indigo se pridružuje Evuserju kot drugi, ki sem ga s težkim srcem izpustil iz elitne peterice, kar bi si na začetku meseca še zaslužil (2. mesto na Killer Bee Cup). A žal se je julija dogajalo preveč, njegov izostanek iz PwS Invitational II pa je le doprinesel do tega, da so se lahko izkazali drugi igralci. Top4 na Conn.Si Massacre #4 nekako ni bilo dovolj, še posebej zato ker ga je iz tekmovanja izločil Evuser, ki je prav tako izvisel brez svojega mesta med Top5. Več sreče prihodnjič!

Skoflek: Po dobrem začetku in slabšem zaključku v mesecu juniju se trend upada forme za Skofleka nadaljuje, saj ni dosegel vidnejših rezultatov na PwS Invitational II in obeh julijskih Massacre tekmovanjih. Če je bil prav on najbližje nazivu BossTossa mesec dni nazaj, sta ga v preteklih dnevih prehitela Dreyan in yohan.

yohan: BossToss ali ne, yohan definitivno velja za kralja posebnih taktik, v tej kategoriji pa se lahko z njem kosa samo še bonjwa Starbuck. Njegov zanimiv in premišljen ter hkrati impro način igre je prav zabaven za gledati, slovenska scena pa ne bo nikoli pozabila njegovih akcij na PwS Invitational II, ki ga je tudi zaključil na precej solidnem četrtem mestu. Pomanjkanje časa za resnejše igranje je tisto, kar yohanu preprečuje preboj med Top5, kamor bi s pravo mero dedikacije in vaje skoraj zagotovo tudi prišel.

šibica: Brez komentarja.

mOnsterOfMen: ‘Lazo’, kot je poznan sceni in družbi, ostaja eden bolj perspektivnih in up-and-coming igralcev že nekaj časa, to pa je le še dokazal proti indigu, katerega je namučil v polfinalu Killer Bee Cup-a. Relativno uspešno je nastopal tudi na PwS Invitational II in Massacre #4, kjer ni ravno presegel pričakovanj, ni pa tudi underperformal. Čakamo na njegov breakthrough.

SimKe: Po daljšem obdobju neaktivnosti (a ne odsotnosti!) se SimKe počasi a vztrajno vrača v svojo staro formo, ko je veljal za Top3 Terran igralca pri nas. Eden najizkušenejših še aktivnih slovenskih SC2 igralcev je v preteklosti že dokazal, da je zmožen preboja med Top5, in prav prihajajoči Offblast zna biti odlična priložnost, da pokaže svoj pravi/novi obraz.

TheForte: TheForte je zopet začel igrati in kaj kmalu se je prebil nazaj v Master ligo, manjka pa vzorec iz slovenskih tekmovanj, tako da težko ocenjujemo prvega neuradnega slovenskega SC2 prvaka. Prihaja avgustovska serija kvalifikacijsih Massacre tekmovanj, na katerih bi ga radi videli igrati.

Hellboy: Sedaj ko je začel spet trenirati slovenska SC2 javnost težko pričakuje, da se Hellboy udeleži kakšnega spletnega in/ali LAN tekmovanja (Massacre?).

Player of the Month …

Starbuck: Končno! Niti uspehi Deumosa (glej zgoraj) niso dovolj, da bi spregledali vse, kar je Starbuck dosegel v mesecu juliju. Izmed vsemi uspehi definitivno najbolj izstopa uvrstitev na 2013 WCS Season 2 Europe Challenger League – GZ! Go get ‘em!

To je to za vroči julij, sedaj pa lahko v pričakovanju čakamo Offblast 2013 in prihajajoče Massacre. StarCraft2 v Sloveniji dosega nove višave, in prav vsak igralec/tekmovalec je pomemben za tako majhno državo (in sceno), kot je Slovenija (SC2). Go play guys!

  • Če sta vam prispevek in avtor všeč, ga spremljaj preko Facebook strani!

Comments

comments