SC2 Top5 & the Rest: Junij 2013

Mesec je mimo in zopet je čas za treach’s SC2 Top5 & the Rest, in resnici na ljubo odkar obstaja ta mesečni blog prispevek še ni bilo tako pestro na vrhu lestvice. Dogajalo se je veliko, od končnice Killer Bee Cup-a do Massacra na zadnji dan, in prav slednji se je izkazal za odločilnega za junijskih top5, ki je povsem drugačen od prejšnjega meseca. Lahko bi celo dejali da je prvič zmanjkalo prostora za vse, ki si zaslužijo biti omenjeni v veliki peterki, predvsem tisti ki se niso (uspeli) udeležiti tekmovanj. Po drugi strani pa so nekateri začeli dobro, a končali slabše, spet drugi pa so začeli slabo in zaključili na vrhuncu svoje forme. Razmišljal sem celo o razširitvi na šest ali osem mest, a sem si premislil. Naj se grebejo, in bitka se bo nadaljevala …

Top5 of the Month

5. VonComet (2): Manj kot 24 ur nazaj sem v prispevku na osebnem blogu trdil da je VonComet verjetno drugi najboljši slovenski StarCraft 2 igralec, in slovenska stroka se je nekako strinjala z menoj, saj smo ga skoraj vsi izbrali za prvega favorita na Conn.Si Massacre #3. Že pred tem pa je VonComet izgubil proti Starbucku v končnici Killer Bee Cup-a (kar ni nič presenetljivega) in proti Targmi ter Skofleku na MiA Insider 1, kar še ni pomenilo padca, je pa definitivno opozarjalo na nekaj. Po drugem porazu proti Targmi v polfinalu turnirja Massacre #3 (tokrat z rezultatom 2 proti 0) pa je pri VonCometu kljub uvrstitvi na PwS Invitational II in zmagi proti končnemu zmagovalcu Evuserju (v skupinskem delu) opaziti padec forme. Šesto sezono hrvaškega tekmovanja CSL je zaključil kot četrti v ligi B1, kar je solidno, ne deluje pa več tako prepričljivo in konstantno kot v maju. Sedaj smo lahko prepričani da si naš Terran želi povratka med top3, in že 14. julija bo imel priložnost se oddolžiti svojim navijačem na PwS Invitational II, do takrat pa bo počakal kot peti najboljši. Slovenski ELO rating se ne strinja z menoj, in le Comet lahko dokaže da se motim jaz.

4. Targma (/): Over, Evuser in VonComet. Timogrozni, eLephaNt, ShaDow in zopet VonComet. To so igralci, ki jih je v preteklem tednu premagal Targma. Sedaj pa poglejmo še njegove krvnike: Pajack, Evuser. Vse to po nekaj mesečni (bolj eno-letni) neaktivnosti; in ni težko dojeti da je Targma nazaj! Marine tank medivac z občasnimi minami deluje, vsaj sodeč po drugem mestu na Conn.Si SC2 Massacre #3; poleg tega pa še nima uradnega poraza proti slovenskemu Terranu ali Protossu in je na dobri poti do svoje stare slave, ko je vsaj nekaj časa veljal za drugega najboljšega v Sloveniji (doba eonusa). V vsakem primeru ne blesti v TvZ, njegov doseg pa bomo videli šele po PwS Invitational II, ki bo kot kaže zanimiv turnir s težko konkurenco. Ni drugega dodati kot pa welcome back Targma.

3. Evuser (/): Še en povratnik na slovensko StarCraft 2 sceno, ki je v preteklem mesecu menjal iz low amp – high rage League of Legends na kraljevi SC2 in prilezel od rookie-ja v ekipi MiA do zmagovalca slovenskega tekmovanja. Upam si trditi da je njegov povratek med najboljše v Sloveniji zavirala zamenjava rase, a kljub temu ni dolgo trajalo da je originalno Random, nato Protoss igralec zopet opažen na slovenski SC2 sceni, zahvaljujoč prvemu mestu na tretji izvedbi tekmovanja Conn.Si Massacre. Bo držalo, da sta ga na MiA Insider 1 premagala tako Targma kot tudi VonComet (ki ga je premagal tudi na Massacre #3), pa tudi proti yohanu sploh ni igral in je dobil free win, a če štejejo medalje je težko kljubovati moji izbiri, četudi sem se stežka odločal o razvrstitvi omenjene trojice. VonComet je premagal Evuserja, dvakrat, Targma je bil boljši od VonCometa, prav tako dvakrat, Evuser in Targma pa sta trenutno izenačena na 1-1 v best-of-three obračunih in na 3 proti 3 v mapah. A ko je bilo treba je zmagal Evuser in si priboril podlogo SteelSeries QcK Mini ter tretje mesto na top5 junija 2013, čeprav mu za ovratnik dihata VonComet in Targma.

2. Pajack (3): Pajack je v tem trenutku za moje pojme najbolj konstanten slovenski StarCraft 2 igralec, ki ni Starbuck, kar pomeni da ga imam za drugega najboljšega pri nas. Na žalost ni sodeloval na Killer Bee Cup-u ali Massacru, zato manjkata vzorca za junij in celoten HotS ELO, je pa povabljen na PwS Invitational II, kjer bo imel priložnost dokazati mojo trditev. Po prvem mestu v ligi C1 hrvaške lige CSL in po dobrih predstavah na MiA Insider 1 ter prijateljskih tekmah ekipe MiA velja za favorita prihajajočega LAN tekmovanja, ki ga gosti ekipa PwS. S klanskim soigralcem VonCometom sta tudi v juniju nadaljevala svoje rivalstvo, na zadnje pa je bil uspešnejši Pajack na Insider 1 ter se utrdil kot drugi na naši lestvici, seveda po tem ko je premagal še Evuserja, Targmo, SimKeta, Skofleka in kar dvakrat neugodnega mirror-rivala Overja. Dejansko je njegov edini poraz proti Slovencu v juniju proti SimKetu za CSL, pa še to se je zgodilo 1. junija. Torej, zasluženo drugi do nadaljnega (t.j. 14. julija 2013, ko bo PwS Invitational II)

1. Starbuck (1): Nothing new here. Še vedno nepremagljiv in za razred ali dva boljši kot ostali Slovenci, Starbuck nadaljuje svoj pohod na mednarodno sceno. Na ESET-Masters 2013 (S1 RQ8) je izpadel v polfinalu proti Stardust-u (zmagovalec zadnjega Dreamhacka), v ruski ekipni ligi pa je v velikem finalu poskrbel za all kill (VOD!!!) in zlato medaljo za svoj Vega Squadron. Še pred tem je zmagal najprestižnejšo Ligo A na CSL Season 6 ter Conn.Si Arena Season 2, kjer je na poti do prvega mesta premagal Beastyqt-ja in DIMAGO, po vsej verjetnosti pa bo zmagal tudi Killer Bee Cup (trenutno je v polfinalu proti Deumosu). Ma kakšen Conn.Si Massacre, Killer Bee Cup, Offblast ali PwS oziroma MiA Invitational…. Dreamhack Valencia please?

Ikarov padec

TheForte (5): Po zmagi nad Buzzkillov za napredovanje na Killer Bee Cup-u je TheForte izgubil proti SimKetu v prvem krogu končnice, odigral pa je tudi samo eno tekmo na MiA Insider 1, na Massacre #3 pa ga kljub prijavi sploh ni bilo. Neaktivnost in zasičena konkurenca sta bila preveč, da bi TheForte ostal med najboljših 5.

SimKe (4): Glavni razlog za padec SimKeta na naši lestvici ni to, da ni sodeloval na Massacru ali MiA Insiderju, temveč je krivec poraz proti Deumosu, ki ga je izločil iz Killer Bee Cup-a v četrtini finala. Po drugi strani pa sta skupaj s Pajackom na prijateljskem dvoboju lastnoročno premagala madžarsko ekipo NoLiFE Clan, tako da mu pravzaprav ne manjka veliko za povratek med top5. Le igrati bo treba.

Sup?

Deumos: Premagati SimKeta ni kar tako, še posebej v ZvT, vendar Deumosu je to uspelo. Če Evuser ter Targma ne bi bila tako uspešna na zadnjem Massacru, bi se neznani slovenski Master Zerg definitivno pojavil med top 5. Tako pa dejansko nimamo dovolj dobre slike o Deumosu, ki še naprej sodeluje samo na Killer Bee Cup-u, kjer je prišel vse do polfinala s Starbuckom. Yaiks! Kdo bi vedel kako dober je Deumos v resnici, morda celo zanesljivo top5 … a dokler nam tega ne pokaže, nau nč.

Skoflek: 6. mesto na CSL Season 6 v Ligi B2 ni slabo, premagati VonCometa tudi ne. Začeti MiA Insider s 4 zmagami in brez porazov je še boljše. A ko je že vse kazalo na novega boss-tossa Slovenije, je Skoflek začel izgubljati. Recimo da si zaenkrat še zasluži ta naziv, saj je na Killer Bee Cup premagal yohana, a ga je nato v četrtini finala premagal mOnsterOfMen. Skoflek kot najboljši slovenski Protoss ali ne nima ravno težke konkurence med svojimi toss-kolegi (več spodaj).

šibica: “Podobno kot v formi naš Protoss šibica niha tudi v aktivnosti,” so moje besede izpred meseca dni, in nič se ni spremenilo. Samooklicani boss toss ni bil ravno najuspešnejši na MiA Insider 1, poleg tega je kot sedmi za las ostal v B konkurenci hrvaške lige CSL. Na Killer Bee Cup-u pa ni prišel na dvoboj proti Deumosu in se tako brez bitke poslovil od tekmovanja. Sure sounds like a boss toss ..

yohan: “Izdajalec Protossov,” je njegov nov vzdevek, a bolj kot to ga daje neaktivnost. V PvP ga je na Killer Bee Cup-u premagal Skoflek, na Conn.Si Massacre #3 pa je imel lahko pot do polfinala in po doseženi uvrstitvi med top4 (in povabilu na PwS Invitational II) se je odločil, da ne bo več igral in prepustil mesto v finalu Evuserju. Zaradi neaktivnosti ne vemo v kakšni formi je yohan, a nam bo to kmalu znano na PwS Invitational II, zaenkrat pa je na dobri poti do naziva boss tossa, ki mu je nekoč že pripadal.

indigo: Polfinale Killer Bee Cup-a bi bilo mnogokrat dovolj, da se igralec uvrsti med top5 v Sloveniji, a tako kot pri Deumosu temu ni tako. Povsem druga zgodba je če se indigo uvrsti v finale tega tekmovanja, kar bo znano danes zvečer (mal nesreče da je zanj odločilni boj ravno na dan objave bloga). korslash in Dreyan nista uspela ustaviti enega najizkušenejših slovenskih SC2 igralcev, sedaj je na potezi mOnsterOfMen. A glavni razlog da indiga sprašujemo sup? je ne-sodelovanje na tekmovanjih, vsekakor pa bo želel pokazati slovenski javnosti kaj zmore na prihajajočem PwS Invitational II, kamor se je uvrstil kot branilec naslova. Pogrešamo te na Massacrih.

mOnsterOfMen: mOnsterOfMen je za moje pojme eden najbolj podcenjenih SC2 igralcev pri nas, in zmaga proti Skofleku na Killer Bee Cup to le dokazuje, uvrstitev v polfinale pa je definitivno njegov najboljši uspeh v SC2 do sedaj. Če pa pride v finale … več danes! Poleg tega pa je tudi neuradni slovenski SC2 podprvak

guGi: For real? Nekaj custom iger še ne pomeni povratka, a nikoli ne veš …

Player of the Month …

Targma: Tekom meseca se je zgodilo marsikaj in v glavi sem imel več imen, od Starbucka do Skofleka ter mOnsterOfMen, Pajack in celo Evuser. A na koncu sem dojel da ni nihče naredil tako veliko v tako kratkem času, kot Targma. Prišel, uspešno treniral na MiA Insider 1 in čez dva dni pred javnostjo premagal VonCometa ter za las izgubil proti Evuserju v finalu Conn.Si Massacre #3 – nihče mu ne more očitati ničesar, in že po prvem tekmovanju se je vpisal v klub 1600.

Morda še nisem napisal tako bias bloga kot je ta, a resnici na ljubo imajo novejši rezultati večjo težo, poleg tega pa se Killer Bee Cup vleče že nekaj časa z enakimi tekmovalci, na njem pa ne sodelujejo Pajack, Targma in Evuser, ki so v tem trenutku v dobri, če ne odlični formi. Za konec bom vseeno razširil top5 na top8 ter tako na dodatna tri mesta postavil SimKeta, indiga in Deumosa, brez vrstnega reda, blizu pa sta jim še Škoflek in yohan z njegovimi spešul taktikami. Tako nenako … nič, se slišimo čez mesec dni!

  • Če sta vam prispevek in avtor všeč, ga spremljaj preko Facebook strani!

Comments

comments