SC2 Top5 & the Rest: Maj 2013

Pri premetavanju misli in globokem razmišljanju o StarCraft 2 sceni in igralcih za treach’s Top5 & the Rest meseca maja sem prišel do dognanja, da bi MiA Invitational 2 lahko bil neka zaključna kontrolna za pretekli mesec, četudi je potekal 1. junija. In četudi je sodelovalo le 5 tekmovalcev. Kljub temu sem storil po svoji intuiciji (wtf?) in glej ga zlomka, ravno MiA Invitational je na koncu odločal o zadnjih treh mestih majske Top5 lestvice. No, pa Killer Bee Cup seveda, ki bo še posebej pomemben za junijsko lestvico. A če ostanemo pri stvari si lahko v nadaljevanju preberete o dogajanju na slovenski StarCraft 2 sceni v maju, o padcu slovenskih Protoss igralcev in o povratku nekaterih oldsql igralcev …

Top5 of the Month

5. TheForte (/): TheForte je kmalu po izpadu iz Top5 v mesecu aprilu dokazal, da sem se motil. Morda res ni prišel na MiA Invitational 2, je pa premagal Targmo na Logitech G SC2 HotS Cup, in četudi Targma ni več (še?) kar je bil, se še vedno sliši dobro. A to ni glavni razlog za njegov comeback, temveč je bila tista pika na i zmaga proti Buzzkillu v all-in bitki za drugo mesto skupine D (Killer Bee Cup), ki še vodi v končnico. Sedaj ga čaka težka preizkušnja v ZvT proti SimKetu, kateremu ta matchup leži, a o tem malce kasneje. Vse kaže da se TheForte vrača med aktivne, in ni trajalo dolgo da si je zopet priboril mesto med Top5.

4. SimKe (/): Vse kar je SimKe potreboval za preboj med Top5 so bila tekmovanja. “[SimKe] je definitivno zrel za top5, če bi se le udeležil še kakega od tekmovanj poleg Killer Beeja, na katerem je kot prvi v skupini E že v osmini finala,” so bile moje besede v aprilski ediciji bloga, in nihče ne bi smel biti presenečen da se je napoved uresničila. Premagati Pajacka in Overja ter vzeti mapo VonCometu je dovolj da zasenči njegov poraz proti Buzzkillu na MiA Invitational 2, precej dobro pa mu kaže tudi na CSL (edini poraz je bil vsiljen forfeit). Nekoč mojster TvT-ja se zadnje čase uveljavlja kot Zerg killer, na žalost pa ga že nekaj časa nismo videli igrati TvP, tako da ni težko ugovarjati moji izbiri, še posebej s padcema dveh močnih slovenskih Protoss igralcema (šibica, yohan – več kasneje).

3. Pajack (5): Po solidnem aprilu je Pajack zasluženo skočil na tretje mesto, in če smo se prejšnji mesec še spraševali ali spada med top5, je sedaj to dokazal. Zopet je bil prav on najvišje uvrščen slovenski igralec na mednarodnem tekmovanju (Logitech G SC2 HotS Cup), seveda v odsotnosti Starbucka, kjer se je kljub izjemno izenačeni in močni skupini (sprEEEzy je Liga A na CSL, Pobcorn in MegaBite sta sodelovala na CSA Season 2) uspel uvrstiti v osmino finala, a tam izpadel in končal med top16. Edina vidna slabost je SimKe (ZvT?), ki mu očitno ne da miru. Bolj kot za kar koli pa si Pajack zasluži mesto med top5 zaradi dobre forme in mentalitete, z drugim mestom na MiA Invitational 2 ter zaenkrat dobrim izkupičkom v šesti sezoni hrvaške lige CSL – torej aktivnostjo. Ni manjkalo veliko, da bi na majski lestvici prehitel še VonCometa …

2. VonComet (2): … ampak VonComet se ni dal. Po tretjem (/četrtem) mestu na MiA Invitational 1 je v sicer lažji konkurenci a po nič manj zanimivih igrah zmagal na drugi izvedbi omenjenega tekmovanja, in to v stilu. Po celodnevnem igranju (KotH in ligaški del) je VonComet v skupnih dvobojih proti Pajacku izgubljal z 0 proti 3, a je v finalu le uspel premagati svojega kolega-rivala in si zagotoviti to zmago, bon za €20 ter obdržati mesto iz prejšnjega meseca. Žal se ni udeležil Logitechovega SC2 turnirja, je pa zato še neporažen v Ligi B2 šeste sezone CSL, prav tako pa je zaenkrat še pričakovano neporažen na spletnem tekmovanju Killer Bee Cup. Če bo tako nadaljeval bo drugo mesto njegovo do nadaljnega, nekateri pa že govorijo o še drugemu slovenskem G.M. We’ll see..

1. Starbuck (1): Poleg občasnega streamanja pri našemu asu ni videti kaj novega, le da se ni udeležil niti Logitech G tekmovanja niti MiA Invitational 2. V Killer Bee Cup-u se je že davno uvrstil v drugi krog, in po vsej verjetnosti bo vse skupaj tudi zmagal. Podobno velja tudi za 6. sezono CSL, kjer bo najverjetneje obranil naslov lanskega prvaka v težki konkurenci najboljših hrvaških igralcev. V Conn.Si Arena Season 2 se je tudi brez težav (a brez dvoboja proti DIMAGI – free win za Starbucka) uvrstil na Final Four, kjer se bo v prvem krogu ponovno pomeril proti Beastyqt-ju. Nič, kot kaže ostaja Starbuck zanesljivo slovenski Top1.

Ikarov padec

šibica (4): Podobno kot v formi naš Protoss šibica niha tudi v aktivnosti. Ko se je končno prebil med top5 je mesec po tem že padel v neaktivnost (MiA Invitational 1 & 2, Logitech G Cup, Team MiA team matches), in četudi sedaj spet kaže znake življenja in volje (CSL, Killer Bee Cup), to še ni dovolj za članstvo med najboljših pet. Bo pa imel v juniju lepo priložnost znova pokazati kaj zna in zmore v končnici tekmovanja Killer Bee Cup, še posebej ker se v četrtfinalu (če seveda pride do tja) sreča s TheForte ali SimKe, ki sta oba majska top5. Zanj najboljši scenarij bi bil polfinalni dvoboj proti Starbucku na KBC ter čim višja uvrstitev na CSL Season 6, kjer mu zaenkrat ne kaže najbolje. Vsekakor pa je sposoben več in je po vsej verjetnosti še vedno top4 slovenski SC2 igralec… le da tega ne kaže.

yohan (3): Ko sem ga začel hvaliti da je vedno aktiven in dejaven, yohan posnema šibico in izgine iz tekmovalne scene, s tem pa izgubi tudi mesto med top5. Podobno kot šibica, s katerim sta se nekako borila za naziv slovenskega boss-tossa, se lahko yohan odkupi in spet zakupi svoje mesto z dobrim nastopom na Killer Beeju, kjer se mu odpira pot do finala v spodnjem (lažjem) bracketu končnice KBC tekmovanja, kaj takega bi ga pa zagotovo katapultiralo nazaj med top5. A zaenkrat pa tudi zanj velja no activity – no seed.

Sup?

eonus: Ne vem, verjetno? Še vedno je najbrž v samem vrhu slovenske SC2 scene, če ne celo drugi (ali tretji) najboljši, takoj za bonjwo in morda še VonCometom, a dokler se ne pokaže (dokaže) je to le prazna domneva.

Skoflek: Zmagovalec prve sezone CAGE FIGHT se počasi vrača v pravo formo tudi v tem dodatku. Nekaj je prvo mesto v lahki skupini na Kille Bee Cup, drugo plat zgodbe pa bosta pokazala CSL in PvP proti yohanu v Ro16 za KBC. Pustimo se presenetiti, a za 3 Protosse trenutno ni prostora med top5 v Sloveniji, kar pomeni da se Skoflek počasi a vztrajno pridružuje yohanu in šibici v bitki za naziv slovenskega toss predsednika.

Evuser: Welcome back to StarCraft 2, bye bye LoL … for sure? Bomo videli kmalu, a zaenkrat kaže obetavno, saj Evuser že aktivno trenira in igra proti novim/starim kolegom iz ekipe MiA. Samo še raso si mora izbrati ..

Deumos: Relativno neznan slovenski master Zerg je sicer izgubil svoj Bo3 proti VonCometu, a se je vseeno prebil v končnico edinega SC2 tekmovanja, na katerem nastopa (in za to vemo). Pred seboj ima težko pot (šibica, nato SimKe/TheForte, in če zmaga še Starbuck), vendar dlje kot se uvrsti, višje bo stal prihodnji mesec na treach’s Top5, ali pa bo še naprej ostal med the Rest.

indigo: Welcome back tudi tebi. indigo že tako ali drugače aktivno pomaga na slovenski SC2 sceni, tudi njegovo usodo pa bo zapečatil Killer Bee Cup, na katerem se bo najverjetneje uvrstil v polfinale, je pa tudi eden izmed kandidatov za finale (yohan, skoflek in HellBoy so še preostali trije iz spodnjega dela končnice, ki bi ga znali premagati). Pa da vidimo..

Targma: ‘Kmalu…’ je mimo in Targma je na-pol nazaj. Spet je član ekipe MiA in dejansko je sodeloval na Logitechovem tekmovanju, a je to tudi vse. Kmalu zna biti ‘še malo‘, da se zaključi matura, potem pa gas. Šele nato pa bomo videli kako visoko lahko Targma pride.

Player of the Month …

eLephaNt: Skrajni čas da podelim naziv PotM mojemu kolegu in so-članu ekipe MiA A74c0rju (eLephaNt), ki si je z najnovejšo zmago nad master igralcem (tokrat je padel Dreyan) poleg tega naziva zaslužil tudi mesto v osmini finala Killer Bee tekmovanja ter vzdevek Master slayer. In mislim da ta odločitev ni bias.

 

Trenutno stanje na slovenski SC2 sceni smo dali skozi, preden pa zaključim pa vas še pozivam, da redno obiskujete Conn.Si, kajti le tako boste na tekočem z vsem dogajanju na slovenski gaming sceni. Pa še to (spoiler alert!): CSA Season 2 Final four bo verjetno enkrat po 8. juniju!

  • Če sta vam prispevek in avtor všeč, ga spremljaj preko Facebook strani!

Comments

comments