SC2 Top5 & the Rest: marec (+ teden) 2013

Odločil sem se da vam enkrat na mesec postrežem z ultra bias kvazi lestvico top5 igralcev v Sloveniji s povdarkom na preteklem mesecu (tokrat je mimo šele en, sicer pa v prihodnje ne bom povsem pozabil na preteklost). Z 12. marcem, ko je uradno izšel dodatek HotS, smo na slovenski sceni (in tudi na Conn.Si!) obrnili nov list, in tu ste priča prvemu popisanemu. Rad bi le izpostavil da v tokratnem prispevku vključujem tudi dogajanje prvega tedna v aprilu.

Zaenkrat smo dali skozi en HotS Massacre in nekaj tekem skupinskega dela tekmovanja Killer Bee Cup, ozrli pa se bomo tudi na oboje kvalifikacij za Areno, kjer so sodelovali številni Slovenci. Preden začnem s top 5 in ostalimi vas spomnim na slovensko SC2 ELO lestvico, ki je pridno updejtana (hvala Son1x). No, zdej bo pa že cajt an..

Top5 of the Month

5. Morgosh: Rekli boste “kva?” Hja, drugo mesto na prvem HotS Massacru, na poti do finala premagal Andreta, Buzzkilla in Pajacka, nato pa prepričljivo izgubil proti … več o tem mičken kasneje. Ko bi le sodeloval na preostalih tekmovanjih ..

4. Pajack: Smešno da je Pajack pred Morgoshom, čeprav ga je slednji premagal na Massacru. Po drugi strani pa je Pajack aktiven tudi na Arena qualifiers, kjer je dvakrat (obojekrat) klonil v osmini-finala proti končnima finalistoma (t.j. prvič Pobcorn, drugič pa Horazon). Tudi slovenski ELO ga drži korak pred svojim tekmecem (leti na Morgosha)… že imamo novo rivalstvo? Kakor koli, tretje mesto na Massacru ni bed..

3. TheForte: Ne glede na “spodrslaj” na Killer Bee Cup-u je prvi slovenski neuradni prvak še vedno prvak prvega slovenskega HotS tekmovanja, na katerem je premagal med drugimi thOra, SimKeta in nenazadnje še Morgosha v finalu. Njegov domet bomo videli šele s pričetkom Arene, saj se je z zmago na Massacru neposredno uvrstil na veliko tekmovanje ter tako ni sodeloval na kvalifikacijah. Also, fant streama kr dost.

2. VonComet: Bias ali ne, dolgo sem razmišljal ali si komet zasluži drugi ali tretje mesto (enako velja za Forteja), nato pa je danes naš Terran v pofinalu vzel mapo madžarskemu GM Protoss igralcu Horazon, na poti do Ro4 pa je premagal dva madžarska masterja, scr in mOsTeN. Na prvih kvalfikacijah je po free-winu proti Pingu jedel MegaBite-a, ki je na bil na koncu drugi.. Ob drugačnemu razpletu okoliščin (beri: brackets na kvalifikacijah, sodelovanje na Massacru) bi ga morda celo videli v Areni. Na Killer Beejevem tekmovanju pa še ni ničesar odigral … TBD. Vsaj zaenkrat pa kaže da nekaj zna.

1. Starbuck: Adejnehi? Če je kdo pričakoval koga drugega, naj se vendarle prebudi iz dremeža. Minil ni niti mesec dni in Starbuck je že prevzel naziv neuradnega slovenskega prvaka (in ga bo obdržal do nadaljnjega..), postal član ekipe MYM in nasploh raztural naokoli (top2 in top4 na Zotac, ’nuff said). Na Killer Beeju je pričakovano brez poraza, njegova naslednja žrtev pa bo Buzzkill, nato pa bomo videli koga mu bo pod noge vrgel bracket. Čakamo da se začne Arena.

Za mišji rep…

yohan še ne pozna poraza proti Slovencu, kar bržkone pomeni dvoje: ne tekmuje veliko in ni še srečal Starbucka. Poraz proti Loackerju po zmagi nad Crystallize na prvih kvalifikacijah za Areno in zmaga proti indigu na Killer Bee Cupu sta dovolj, da vsaj zaenkrat yohanu rečemo slovenski boss toss. Šibice ni nikjer na tekmovanjih, da bi lahko oporekal, JoZhA je pa že long-gone, četudi se govori da bo spet igral. Z menoj se strinja tudi ELO, kljub temu da mu daje le točko in dve prednosti pred zasledovalcema. No, še vedno bi rekel da je Starbuck tudi najboljši Protoss v Sloveniji..

thOr je po porazu proti TheForteju na Massacru vrnil uslugo in ga premagal na Killer Bee Cupu, kjer se sedaj v skupini D (kot DEATH) kuha neka čudna 3-way-tie ljubezen med omenjenima Zergoma in Buzzkillom. Bo o napredovanju odločal tiebreaker series?

SimKe, Dreyan, Skoflek in Andre, go go go.

Player of the Month …

MeddeX je vedno povsod. Pa ne samo to.. na Killer Bee Cupu owna in z dvema zmagama prepričljivo kraljuje na vrhu skupine C (sicer ga še čaka game vs sPlico..). Njegov arch-rival je Pajack, ki ga je izbil tako iz drugih Arena kvalifikacij kot tudi iz prvega HotS Massacra. ELO podpira moje besede, kjer MeddeX počiva na tretjem mestu, ironično prav pred rivalom Pajackom.

Torej, igrejte HotS, spremljite Conn.Si in prijavite se na drugi HotS MASSACRE! Mi se pa v mojih top5 zopet beremo na začetku maja (hint: prvi teden v maju), ko bomo predebatirali mesec april. See ya l8r!

Comments

comments