StarCraft II Top5 & the Rest: April 2014

Po mesecu gostovanja se serija Top5 & the Rest zopet vrača na Treach.TV, vendar v malce drugačni obliki – od sedaj bo vse skupaj malce bolj kompaktno oziroma jedrnato. Kljub vsemu pa upam, da boste navdušenci nad videoigrama HearthStone in StarCraft II še naprej prebirali o uspehih slovenskih igralcev ter spremljali edino pravo slovensko serijo prispevkov v eŠportu!

StarCraft II Top5 & the Rest: April 2014
1st Starbuck (1) Ne glede na to, da ga je v Challenger League premagal Štefan, je Starbuck še naprej daleč pred ostalimi slovenskimi igralci, in vse kaže da bo tako tudi ostalo do nadaljnjega. Kot po stari navadi ni kaj več dodati, razen tega, da je na Acer Team Story Cup za ekipo mousesports skorajda lastnoročno demontiral kitajsko StarCraft2 zasedbo invictus Gaming (VOD).
2nd Pajack (3) Pajack nadaljuje s svojo izjemno formo tudi v aprilu, saj je zmagal na edinem slovenskem tekmovanju v tem mesecu (PwS Inv III), prevzel pa je tudi naziv neuradnega slovenskega podprvaka v SC2. Zanimivo bo videti, če bo Pajack še naprej uspeval premagovati domačo konkurenco, a kot kaže je vse od njegove vrnitve med aktivne v naletu; in vprašanje, kdo poleg Starbucka ga lahko ustavi. Morda Evuser?
3rd DeLuxE (/) Mladi Protoss že nekaj časa kaže potencial za preboj v višjo ligo, a mu težave še naprej povzroča nekonstantnost. Tekom aprila je pokazal kar nekaj dobrih iger na serijah Go4SC2 in Zotac, na PwS Invitational III pa je bil drugi, ko je v finalu kljub vodstvu z 2 proti 0 (v best-of-five) na koncu izgubil proti prej omenjenemu Pajacku. Skratka, talent je tu, čakamo na breakthrough.
4th Evuser (2) Evuser še naprej velja za enega najboljših slovenskih SC2 igralcev, ki pa mu nastopi na LAN tekmovanjih očitno ne gredo najbolje od rok, in ker ni bilo drugih slovenskih SC2 tekmovanj (ter zaradi šolskih obveznosti), je poraz v polfinalu PwS Invitational III ravno dovolj, da je Evuser izgubil nekaj mest. Kljub temu pa ostaja eden najnevarnejših igralcev pri nas, še posebej ko igra preko spleta.
5th Rivaille (/) Rivaille je še četrti Zerg v aprilski Top5 lestvici, svoj povratek med najboljših pet pa si je zaslužil po dobri predstavi na PwS Invitational III, kjer je zahvaljujoč odličnemu ZvT-ju v skupinskem delu premagal Killerfiva in ga izločil iz tekmovanja, sebi pa priboril mesto v polfinalu, kjer je sicer izgubil proti Pajacku, a vseeno dosegel lep uspeh z uvrstitvijo v Round of 4. V vsakem primeru je Rivaille eden tistih, za katerega bi si želeli, da bi 1) več igral, in 2) se bolj resno lotil igranja.

V maju nas čaka (najmanj en) Conn.Si Massacre (prvi že to nedeljo!), tako da ne bo manjkalo priložnosti za slovenske SC2 igralcev. Ali bomo zopet priča povratku katerega izmed Terran igralcev v Top5, ali pa se nam prvič v zgodovini serije Top5 & the Rest obeta Zerg-only lestvica?

Comments

comments