StarCraft II Top5 & the Rest: Maj & Junij 2014

Ker se je v mesecu maju odvijal le en slovenski SC2 dogodek (in zaradi lenobe), sem se odločil, da združim te dva meseca v skupen prispevek, ki ga imamo sedaj pred nami. Torej, poglejmo si, kaj se je pravzaprav dogajalo, kdo je dober, in kakšne so obeti za vroče poletne dni!

Poleg dveh Massacrov, ki sta jih zmagala Evuser in Killerfive, se je konec junija odvijal še 2014 Conn.Si SC2 Massacre Poletni Finale, ki nam je postregel z obilo akcije in zabave. V odsotnosti Starbucka je slavil Killerfive, znova pa sta izvisela Evuser in še posebej DeLuxE, ki je tako osvojil tretje srebrno odličje zapored. Torej, lestvica ..

StarCraft II Top5 & the Rest: Maj & Junij 2014
1st Starbuck (1) Same old, same old. Kljub temu, da Starbuck ni uspel sodelovati na Massacre Poletnem Finalu, je še naprej prepričljivo bonjwa slovenske StarCraft 2 scene. Po mnenju spletne strani Aligulac.com je Starbuck #67 igralec na svetu in #12 foreigner, pred igralci, kot so Dayshi, HeRoMaRinE, HasuObs, Welmu in tako dalje. Aja, pa premagati Leenock-a in dvakrat San-a ni kar tako. Sodeč po seznamu igralcev bo naš mladi as sodeloval tudi na DreamHack Valencia, kar je odlično za njegovo prepoznavnost (in kariero). Glavno vprašanje je, če bo Starbuck branil naslov prvaka Offblast LANa, ki bo avgusta v Ljubljani?
2nd Killerfive (/) Mladi “Terran hope” se vrača na drugo mesto lestvice Top5 po osvojenem prvem mestu na Conn.Si Massacre Poletnem Finalu, kjer se je sicer izognil dvoboju z Evuserjem ali s Pajackom, a je kljub temu dokazal, da je eden najbolj prepričljivih in konstantnih slovenskih strategov. Še pred tem pa je zmagal tudi na manj konkurenčnem Conn.Si Massacre 5 ter pokazal, da se po slabšem aprilu (Ro6 na PwS Inv III) vrača v svojo februarsko formo v času njegove zmage na MiA Invitational 4. Že sedaj je postal najuspešnejši Terran v zgodovini Slovenije, in če bo trenutni podprvak nadaljeval v takšnem slogu, imamo morda celo novega EonuSa..
3rd DeLuxE (3) 2014 Conn.Si Massacre Poletni Finale je mimo in DeLuxE je zopet potegnil kratko ter osvojil drugo mesto. S tem sicer ni nič narobe, a že tretjič zapored izgubiti v finalih ter se zadovoljiti s srebrom ni lahko za nekoga, ki je zmožen tudi najvišjega odličja. V vsakem primeru je dokazal, da ostaja med boljšimi slovenskimi igralci, ki mu ne manjka veliko do slave, a mu že nekaj časa povzročajo težave nekateri igralci (predvsem Killerfive), ki mu vekomer preprečijo uspeha na večjih slovenskih tekmovanjih. DeLuxE bo imel novo priložnost že čez dober mesec dni, ko bo na sporedu Offblast LAN 2014 v začetku avgusta.
4th Evuser (4) Tekom teh dveh mesecev je za akademijo Team MiA nastopal uspešno na SC2Improve Team League in bil izmed vseh slovenskih soigralcev v ekipi najbolj učinkovit. Po osvojenem zlatu na četrtem 2014 Conn.Si Massacru je Evuser veljal za enega izmed favoritov za srebro na Poletnem Finalu, po odstopu Starbucka pa so bila vrata odprta tudi za najvišje odličje. A kot že nekaj krat do sedaj je bil zopet DeLuxE tisti, ki je Evuserju doprinesel nehvaležno tretje mesto. Tudi Evuserja čakamo, da spet doseže zmago na večjem slovenskem SC2 tekmovanju – nekaj, kar mu še ni uspelo vse od izida dodatka, a štirih prvih mest iz Massacrov vseeno ne moremo kar tako prezreti.
5th Pajack (2) Četrto mesto na Poletnem Finalu nikakor ni slabo, a morda smo pričakovali nekaj več od zmagovalca nedavnega PwS Invitational III. Tokrat sta ga iz tekmovanja izločila DeLuxE in Evuser ter preprečila Pajacku, da bi slavil dvakrat zapored. Pajack se je solidno odrezal tudi v zaključku druge sezone SC2Improve Team League, kjer je za akademijo ekipe MiA premagal štiri nasprotnike, izgubil pa proti petim. Zanimivo bo videti, če bo tudi za letošnje Poletne Massacre dvignil formo in skupaj s kolegi dominiral.

Iz aprilske Top5 lestvice je izpadel Rivaille, ki je igral na Poletnem Finalu namesto Dreyana (Timo je sprva predal dodatne kvalifikacije proti svojemu soigralcu Dreyanu) in začel dobro ter povedel tako proti Evuserju kot tudi Pajacku, a sta ga izkušenejša igralca vseeno uspela premagati. Njegova StarCraft II prihodnost je odvisna predvsem od njega; zmožen je postati eden najboljših slovenskih igralcev, lahko pa tudi drži trenutni nivo in po yohanovih stopinjah še naprej velja za wildcard slovenske scene.

V juliju nas čaka Conn.Si Massacre (govori se 13.7.), vse pa bo v znamenju priprav na Offblast LAN 2014, ki se bo 9. in 10. avgusta 2014 odvijal v Ljubljani, tudi tokrat pa bo v sodelovanju s SteelSeries organizirano tekmovanje v igri StarCraft II!

In other news, EonuS je (končno) dosegel to, kar si je najbolj želel – priti v Grandmaster ligo, kar mu je uspelo na ameriškem strežniku. Sedaj si ga verjetno vsi ljubitelji te strategije še bolj želimo videti v akciji na slovenskih (in tujih?) tekmovanjih, definitivno pa bi bilo lepo, da bi Starbuck dobil kakšno “novo konkurenco”.

S to mislijo zaključujem maj-junijski Treach’s SC2 Top5 & the Rest in vas vabim, da se nam pridružite tudi drugi mesec na TreachTV!

Comments

comments

Be the first to comment

Leave a Reply